Bemutatkozás

A Magyar Lótenyésztők Országos Szövetsége (rövidített nevén MLOSZ) a Magyarországon tenyésztett ló és lófélék fajtafenntartására létrejött tenyésztőszervezeteknek a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium által is országos tenyésztésszervezési, lónyilvántartási és adatszolgáltatási feladatokkal megbízott szakmai és érdekképviseleti szövetsége, amely 1989-ben jött létre.

A Szövetség célja, hogy összehangolja a magyar lótenyésztést, és elvégezze azokat a szakmai feladatokat, amelyekkel az egyesületek megbízzák a Szövetséget. Ennek keretében az MLOSZ Tenyésztési Irodája szervezi a fedeztetési állomásokat, végzi a csikók/lovak egyedi azonosítását, a törzskönyvi alapadatok gyűjtését és előfeldolgozását, a hatósággal közösen működteti az országos lótenyésztési információs rendszert, továbbá segíti a tenyésztő egyesületek tenyésztési programjának végrehajtását és szakmai tanácsokat nyújt a tenyésztőknek.

Shagya-arabLipicaiNóniuszFurioso North StarGidránKisbéri-félvérHuculMagyar sportlóArab telivér Angol telivérÜgetőShetland póniHaflingi kislóFjord ló Sportpóni