Lóútlevél igénylés

FIGYELEM !

A lovak, bejelentési kötelezettség alá tartozó, fertőző kevésvérűsége betegség magyarországi terjedésének megakadályozására, a lóútlevél kiadás rendje az alábbiak szerint változik:

A Lóútlevél Iroda az ismeretlen származású, de bélyegzett (0-ás sütésű) lovakra 2011. március 16-tól, csak abban az esetben állít ki lóútlevelet, ha az igénylő a kérelemhez mellékeli a fertőző kevésvérűségre irányuló labor vizsgálat – a kérelmet megelőző 30 napnál nem régebbi, és a bélyegzés időpontja után vett és beküldött vérminta alapján elvégzett – hivatalos eredményét is!

Hivatalos vizsgálati eredmény hiányában az igénylés csak abban az esetben fogadható el, ha az igénylő az igénylésben szereplő ló jelölésekor vagy azt követően levett vérminta alapján elvégzendő laboratóriumi vizsgálat megrendelését, a megrendelő lap vonatkozó példányával, vagy hiteles másolatával, hitelt érdemlően igazolni tudja.
A vizsgálat költsége az igénylő ügyfelet terheli!

Amennyiben lóútlevelet szeretne igényelni, kérjük egyeztessen időpontot a megyei lótenyésztési felügyelővel.
Elérhetőségek

Shagya-arabLipicaiNóniuszFurioso North StarGidránKisbéri-félvérHuculMagyar sportlóArab telivér Angol telivérÜgetőShetland póniHaflingi kislóFjord ló Sportpóni